Zavala i Vektra najveći dužnici

Bez autora
Sep 03 2012

Centralna banka Crne Gore objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, koje i dalje predvode Zavala invest i Vektra Montenegro, sa blagim rastom duga na oko 33,12 miliona eura, odnosno 23,2 miliona eura. Dugovi Zavale invest iznosi su 32,95 miliona eura, a Vektre 23,08 miliona eura. Na najnovijem spisku preduzeća sa blokiranim računima, najveća promjena se odnosi na Opštinu Budva, koja je za mjesec smanjila dug sa oko 6,8 miliona eura na 4,33 miliona eura. Na avgustovskom spisku blokiranih preduzeća nalazi se 2,288 hiljada kompanija sa evidencije Centralnog registra Privrednog suda i CBCG. Od ukupnog broja preduzeća, 183 ih je na evidenciji Centralne banke, a ne nalaze su u Centralnom registru privrednih subjekata. Na najnovijem spisku nalazi se 14 kompanije više nego na prošlom.

Zavala i Vektra najveći dužniciCentralna banka Crne Gore objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, koje i dalje predvode Zavala invest i Vektra Montenegro, sa blagim rastom duga na oko 33,12 miliona eura, odnosno 23,2 miliona eura.

Dugovi Zavale invest iznosi su 32,95 miliona eura, a Vektre 23,08 miliona eura.

Na najnovijem spisku preduzeća sa blokiranim računima, najveća promjena se odnosi na Opštinu Budva, koja je za mjesec smanjila dug sa oko 6,8 miliona eura na 4,33 miliona eura.

Na avgustovskom spisku blokiranih preduzeća nalazi se 2,288 hiljada kompanija sa evidencije Centralnog registra Privrednog suda i CBCG. Od ukupnog broja preduzeća, 183 ih je na evidenciji Centralne banke, a ne nalaze su u Centralnom registru privrednih subjekata.

Na najnovijem spisku nalazi se 14 kompanije više nego na prošlom.

Najduže je u blokadi Preduzeće za izgradnju Podgorice, oko 12 godina i osam mjeseci, a njegov dug iznosi oko 431 hiljadu eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik